Din hälsoguide för
kropp, sinne & själ

Inspire

Transformational coaching & energimedicin

Det känns som att jag har växt ur mitt liv, men inte vågar ta steget framåt, så nu står jag och stampar på samma ställe, vilket är oerhört frustrerande. Inom mig finns en stark längtan efter att få komma bort från allt det ”vanliga”, och istället få vidga mina vyer. Det är bara det att jag inte vet vad jag ska göra; jag har ingen direkt plan, och det gör att det känns ännu mer ångestfyllt att bara lämna allt – jobb, bostad och vänner. Samtidigt känns det som att jag sakta dör inombords när jag inte bejakar den här inre längtan. Hur kan jag finna modet att våga ta språnget?

Inspire Tidningen

CISSI:
Så det känns som att du nu är redo att ömsa skinn och kliva in i ett nytt liv, med nya utmaningar, men när du inte vågar ta det steget som den förändringen innebär så fastnar du, vilket medför att du fylls med frustration. Jag förstår att du känner ångest och oro inför att lämna allt det du är van vid; samtidigt känner du inombords att om du inte bejakar din inre längtan att få växa så slocknar din livsgnista. Det sker just för att livet inte vill att du ska stagnera, livet vill inte att du klipper dina vingar bara för att du inte vet vad som kommer att hända om du lämnar tryggheten av ditt gamla liv. Livet vill istället att du ska växa, att du ska utvecklas, att du ska förändras, för livet är förändring. Ingenting i livet förblir detsamma – det enda vi vet med säkerhet är att allting faktiskt förändras. Ändå är vi så rädda för just förändring. Men varför?

Vad skulle hända med fjärilslarven om den ville förbli en larv? Om den stretade emot impulsen att ömsa skinn (fjärilslarven ömsar skinn flera gånger under sin livstid). Varje gång som den ömsar skinn vet den inte vad som kommer att hända härnäst, den bara följer sin impuls. Plötsligt en dag när den ömsar nästa lager av skinn träder inte en ny larv fram, utan istället förblir larven orörlig inuti en puppa och larven börjar nu spinna in sig i sin kokong. Till slut känner larven en impuls att ömsa skinn ännu en gång, nu för sista gången, och det är nu kokongen kläcks och den gamla larven har förvandlats till en häpnadsväckande vacker fjäril, som är redo att lämna sitt bo och bege sig ut i världen.
Det låter som att du nu är redo att ömsa skinn, att lämna kokongen av din gamla trygghet och istället få breda ut dina vingar och utforska nya områden; både utanför dig, men framförallt inombords. Varje gång du utmanar dig själv upptäcker du nya gåvor som finns inom dig, och det är dessa gåvor jag anar att du längtar efter att få uppleva. Du bär på en oändlig potential, och du är menad att utforska den. Det är nog därför det känns som att du dör inombords när du inte vågar ta steget ut i det okända. Så vad väljer du? Att stanna kvar, för det känns tryggare, men samtidigt så slocknar din inre gnista, eller att uppbåda modet inom dig och ta klivet ut i den stora vida världen, utan att veta om du kommer att lyckas?
Det första alternativet gör att du klipper dina vingar, det sistnämnda att du får chansen att utforska din inre styrka. Många av oss vill ha garantier för framtiden, men vad är det för någonting som egentligen skapar vår framtid? Det är vår inre energi, som vi har i nuet. När vi oroar oss för vad som kommer att hända – vilket är egots sätt att försöka ha kontroll – göder vi en inre ångest som då kan vävas in i våra liv. Och eftersom egot alltid är fylld med rädsla kan det aldrig slappna av, hur många försäkringar och garantier det än har, så egot fortsätter att påpeka: Tänk om dina planer inte lyckas? Tänk om du misslyckas? Och vilka svar du än försöker finna kan inget dämpa egots oro och ångest.

Inspire Tidningen

Själen däremot har total tillit till att allt är väl. Själen är egots totala motsats, och den är helt fylld med frid, ljus och kärlek. Själen vet att den lever för evigt, och att den är här för att växa, utforska och leva livet fullt ut. Själen vet att när våra kroppar dör, så är det bara en transformation som äger rum, där vi träder in i en ny fas i vår livsresa. Precis som vi träder in i en ny fas i livet när vi slutar vara ett barn och istället blir en tonåring, eller skiftar från att vara någons barn till att plötsligt bli någons förälder.

Allt detta är en naturlig del av livet, att vi förändras, precis som fjärilslarven som ömsar skinn och sedan väver in sig i en kokong där den stannar tills den känner att nu är det dags! Nu är tiden kommen för mig att bryta mig loss, så jag kan utforska livet på ett nytt sätt.

Det är dags för dig att genomgå en av livets transformationer, där du lämnar boet och vågar testa dina vingar. Ha tilltro till att det är din själ som manar dig framåt, det är din själ som viskar till dig att det är dags nu. Ha tillit till att livets intelligens fi nns invävd i alla dina celler, en intelligens som vet hur man förändras, och eftersom du är en del av livet är du menad att förändras. Att växa. Att transformeras. Så följ med på resan, istället för att streta emot, och var viss om att universum stöttar dig till hundra procent. Varför? Jo, för universum vill expandera, och när du växer, förändras och transformeras kan universum också expandera och på så sätt fortsätter universums expansion i all evighet. Din inre impuls att förändra ditt liv är ett tecken på att du och universum är i synk med varandra. How cool is that!

WEBBSHOP


I webbshopen kan du köpa och ladda ner Inspires MP3-filer med meditationer.
Till webbshopen...

Inspiration för att utöka

välbefinnandet i din

Upp